Dela på: Facebook Google+

Sälja guld

Har du funderat på att byta dina guldsmycken mot pengar? Allt fler passar på att byta guld mot pengar då det fortfarande finns ett högt guldpris. Det finns olika alternativ för dig och det beror lite på vad du är ute efter. Sälja guld eller är du i behov av pengarna?

Vill du bli av med dina smycken och förvandla de till pengar är det en ren försäljning du är ute efter. Det andra scenariot är att du behöver pengar och inte alls vill skiljas från dina smycken egentligen. Viktigt är också att gå till olika företag för att få en känsla för vad dina smycken egentligen är värda, och då inte bara utifrån hur mycket guldpriset för dagen är.

Guldbutiker i din stad

Ytterligare ett alternativ som har funnits genom åren, visserligen i olika omfattning, är att gå till en guldhandlare med sina guldsmycken. En del guldsmeder är villiga att köpa sina kunders guldsmycken. Om inte guldhandlaren är villig att köpa guldet så kan han/hon ge dig en värdering av dina smycken. Det är inte ovanligt att smycken från förr är värda betydligt mer än vikten. Det är alltid bra att gå runt och få olika pris – för att det kan råda stora variationer mellan olika affärer. Utbudet av butiker ökar naturligtvis om du bor i en av de större städerna, Stockholm, Malmö, eller Göteborg,

Siter på nätet som köper ditt guld

I takt med att guldpriset har stiget i värde har även antalet siter som erbjuder sina kunder att köpa deras guld ökat. De går ut med ett preliminärt guldpris för olika karathalter. Därefter får kunder som är intresserade skicka efter ett försäkrat kuvert. De stoppar sedan sina guldsmycken i kuvertet och skickar in till firmorna för en granskning och värdering. Därefter tar de ställning till hur mycket de är villiga att betala för guldet. Sist är det säljarens tur att acceptera eller inte priset som är satt på smyckena. Det kan vara idé att du får dina smycken värderade innan. Inte sällan är det just dina smyckens vikt som ligger till grund för värderingen hos företagen och inget annat. Kan bli en dyr läxa om du har några smycken som har lite historia och som är värdefulla. Tänk bara på antikrundan!

Pantbanken ger dig flexibilitet

Ett annat alternativ är att du får en värdering hos en pantbank. Idag upplever pantbankerna ett stort ekonomiskt uppsving då antalet kunder har ökat dramatiskt de senaste åren. Klassiskt så har pantbanken spelat en central roll när guldsmycken ska förvandlas till pengar. Idag står cirka 90% av alla föremålen smycken. Föremål som inte hämtas ut innan utsatt datum säljs på auktion. Idag är det ungefär 85% av föremålen som hämtas ut av ägarna.

Varför vill du bli av med dina smycken?

Gör klart för dig själv varför du vill bli av med dina guldsmycken. Om du egentligen inte vill bli av med smyckena utan behöver pengarna så kan pantbanken vara ett alternativ. Är du däremot trött på dina smycken så gå till olika ställen för att få en värdering. Det skiljer sig väldigt mycket mellan företagen. Ta inte det första bästa erbjudandet även om det verkar praktiskt.

Dela på: Facebook Google+

Kommentera