Dela på: Facebook Google+

Köpa guld

Intresset för att köpa guld har de senaste åren varit stort. Detta inte minst som en följd av det stigande guldpris = har varit en säker investering. Den eventuellt kommande krisen gör också att många ser guld som en säker hamn för sina pengar. Hur köper vi då guld idag?

Det finns i huvudsak två olika sätta att köpa guld på idag.

Dels genom att köpa det på den så kallade marknaden. Via din bank väljer du att placera dina pengar i guld. Du har då inte någon fysisk kontakt med ”ditt” guld utan endast en digital koppling.

Det andra sättet är att handla guld över disk, visserligen inte hela sanningen men mer om det sen. Du får då helt enkelt en guld tacka i handen, i varierande storlek. Allt beroende på hur mycket pengar du väljer att placera i denna ädla metall. Sedan behöver förvara din dyrgrip, gärna på ett säkert ställe. Bankfackens tid är inte helt förbi utan de finns fortfarande. Kan vara ett ställe.

Du kanske undrar varför i all världen skulle någon vara så dum att gå och hämta ut en fysisk guld tacka när det är så smidigt att placera pengar via till exempel sin bank.

En anledning kan vara en stark misstro mot den nuvarande penningpolitiken som sprider sig i världen. I stort går deras misstro ut på att starter idag trycker upp pengar som de egentligen inte har någon täckning för. Och det är inte vilka stater som helst utan till exempel USA. Detta var inte möjligt förr i tiden då valutorna var knutna just till guldfoten. Och om det skulle bli en ekonomisk kris av stora mått som en följd av bland annat sedelpersarnas användning så är just guld en metall som förmodligen kommer stå sig ganska bra. Historiskt har det nämligen alltid varit så. Ett annat spännande tvist på det hela är att det digitala gulden inte ”finns på riktigt”. Vilket skulle innebära att ”alla” kommer inte kunna hämta ut allt sitt guld samtidigt.

Så med andra ord finns det vissa som tycker att guld är en utmärkt möjlighet att säkra sina tillgångar inför framtiden.

Så det finns alltså idag ett antal aktörer på den svenska marknadens som säljer guld till privatpersoner. Flera erbjuder sina kunder att beställa guld på nätet och sedan hämta upp i butiker i form av en guldtacka. Variationer kan finnas hos de olika aktörerna så läs på och även det finstilta. Här är några företag att till lite närmare på.

Köpa guldtackor / guldmynt:
* Liberty Silver - Ett företag som säljer och köper guld / silver / andra metaller över internet. Kontor i Stockholm.
* Guldcentralen
* Tavex

Råvaruinvestering:

 

 

Dela på: Facebook Google+

Kommentera