Guldfynd

Guldfynd är en av de ledande smyckesföretagen i Sverige. Företaget har under en lång tid försett det svenska folket med presenter. Företaget säljer örhängen, halsband, armband, klockor och andra accessoarer.

Idag har du som kund möjlighet att köpa företagets produkter via nätet. Naturligtvis har du möjlighet att besöka någon av företagets alla butiker som finns runt om i hela Sverige. Idag finns det 120 butiker.

Guldfynd erbjuder sina kunder att värdera guldföremål och erbjuder även att köpa tillbaka dessa. Guldpriset avgörs beroende på tre faktorer.

    1. Första steget är att avgöra hur många karat föremålet har. Karat är en bedömning på renheten av guld där 24 karat är det renaste. Guld är en mjuk metall och blandas ut med andra metaller. Dels för att föremålen ska få en högre hållfasthet med också för att färgen på guldfförmålen kan påverkas. Vanligast halten karat i guldföremål hittar du i spannet 14k - 18k.
    1. Därefter gäller det att uppskatta föremålets vikt i guld. Ett enkelt steg om föremålet består av rent guld, fram med vågen och läs av.  Lika enkelt är det däremot inte om det finns andra metaller i föremålet kan det vara något svårare.
  1. Tredje och sista steget är att ta fram det aktuella guldpriset och kalkylera slutpriset.

Och dessa produkter säljs både till män, kvinnor och barn. Oftast förknippas företaget med stora händelser i våra liv så som bröllop och i dessa tider även examen. Företaget erbjuder en rad produkter till bröllop. Som kund har du möjlighet att köpa förlovningsringar, vigselringar och morgongåvor.

Butikernas öppettider kan variera beroende på ort. Oftast öppnar butikerna vid 10.00 och stänger kl 18.00 på vardagar. De flesta butiker har även öppet på lördagar. Däremot bör du undersöka om butiken du ska till har öppet på söndagar. Gå in på guldfynds hemsida och klicka dig till fliken om butiker.

Kundservice sker i respektive butik på orten. Handlar du via företagets e-handel finns det en kundservice som du kan nå via mail och telefon.

Öppettiderna beror på vad ditt ärende gäller.

Har du frågor om en lagd order är öppettiden mellan kl 07.00 − 15.30. Du har möjlighet att ringa till  0340-595470.

Har du andra frågor som du vill ställa så kan du välja mellan att skicka ett mail eller ringa. Ringer du så knappar du in 0340-59 54 23. Väljer du däremot att maila så skickar du dina frågor till info@guldfynd.se.  Kundservice har då öppet mellan 08.30 och 17.00.

 

Kontor Varberg GULDFYND
432 84 VARBERG
Kundservice: 0340-59 54 23
Besöksadress: Härdgatan 35

Kontor Solna GULDFYND 171 81
SOLNA Växel: 08-626 05 10
Besöksadress: Sundbybergsvägen 9

Juridisk person: Iduna AB
Organisationsnummer: 556060-9058

Uträkning av guldföremål: Guldfynd